75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu

Telefon : Okul Müd. 0544.727.8098
WEB https://sultanhani75ilkokulu.meb.k12.tr
Adres : Cumhuriyet Mahallesi Vatan Cd. No23 68190 Sultanhanı / AKSARAY
VİZYON : Eğitim-öğretimde kalitesi ve başarılı çalışmaları ile fark yaratan seçkin bir okul olmaktır.
MİSYON : Türk Milli Eğitiminin temel amaçları doğrultusunda, Dünyamızın ve Ülkemizin ihtiyaç duyduğu insan kaynağına katkı sağlamak için öğrencilerimizin kendisine, ailesine ve insanlığa yararlı, üretken, kendi ayakları üzerinde durabilen, soran, araştıran, gelişen teknolojiye ayak uyduran, takım çalışmalarına yatkın, bilim, spor ve sanatla iç içe, kendisiyle ve çevresiyle barışık, sevgi dolu, çağdaş nesiller olarak yetişmesini sağlamak.
BAŞARILAR : 2022 - 2023 Eğitim Öğretim Yılı: İlçe Geneli Bilgi Yarışması 2.´liği.

Kütüphane Kitap Sayısı :2107
Öğretim Şekli :Normal(Tekli Eğitim) Her sınıf düzeyinde A ve B olmak üzere ikişer şube bulunmaktadır. Birinci ve İkinci kademe öğrencileri aynı binada farklı katlarda eğitim görmektedirler.
Isınma : DOĞALGAZ
Pansiyon :
Servis : Okulumuza, Aksaray İlinden öğretmen servisi bulunmaktadır.
Ulaşım : Sultanhanı Aksaray-Konya anayolu üzerinde olup İlçemize her yarım saatte bir Aksaray İlinden Dolmuş seferleri bulunmaktadır. (Ayrıca; Konya´ya da sabah 08:30 gidiş/14:00 dönüş olmak üzere dolmuş vardır / Sultanhanı-Konya arası 100 Kilometredir )
Yerleşim Yeri : Sultanhanı İlçesi 11300 nüfusa sahip Dünyanın en büyük kervansarayı olan Sultanhanı Kervansarayını barındırmakta olup her geçen gün gelişmeye devam etmektedir. Yıllık ortalama 500 bin Turist kervansarayımızı görmek için ilçemizi ziyaret etmektedir. İlçemizde kalmak isteyen Öğretmenlerimiz için, Sultanhanı´nda Doğalgazlı/Kaloriferli Daireler vardır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Aksaray İline 44 Kilometre uzaklığında; İlçe merkezine 800 Metre mesafededir.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında Öğrencilerimiz: 1-Dart, Yıldız Kızlarda il Birinciliği elde ederek, Ankara´da düzenlenen Türkiye Birinciliğine katılmışlardır. 2-Dart, Yıldız Erkekler İl Dördüncülüğü. 3-Bocce, Küçük Erkekler İl İkinciliği. 4-Bocce Yıldız Erkekler il Üçüncülüğü. 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında Öğrencilerimiz: 1-Dart, Yıldız Kızlar ve Yıldız Erkeklerde ilçe Birinciliği. 2-29 Ekim Cumhuriyet Bayramında, İlçe Geneli Bireysel Satranç Turnuvasında bir öğrencimiz İlçe İkincisi olmuştur. 2021 - 2022 Eğitim Öğretim Yılı 1- Küçük Erkekler Masa Tenisi İlçe Birinciliği.
Bilimsel Etkinlikler : Mayıs 2022 yılında İlkokul Öğrencileri arasında düzenlenen ´´Jandarma´´ Konulu şiir yarışmasında İl İkinciliği.
Proje Çalışmaları :
Diğer Hususlar : Okulumuz 2017 yılında Beyaz Bayrak almaya hak kazanmıştır. ´Okulum Temiz´ Belgemiz yıllık olarak yenilenmektedir. Tüm sınıflarımızda Fatih Projesi kapsamında akıllı tahta ve Fiber internet altyapısı vardır.